Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, pożywny deser lub drugie śniadanie
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19958
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244115
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19958
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244115
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać na sitku. Do garnka wlać 1 szkl. mleka, wsypać kaszę jaglaną, wiórki kokosowe i cukier. Gotować na małym ogniu do momentu aż kasza zmięknie (ok. 15 min.) W czasie gotowania od czasu do czasu mieszać i dolewać resztę mleka (kasza z wiórkami muszą je wchłonąć). Ostudzić. Dodać mleko w proszku, wymieszać. Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej masy (w razie konieczności dosypać cukru) Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Wykładać do szklanki warstwami. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego :-)