Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, pożywny deser lub drugie śniadanie
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać na sitku. Do garnka wlać 1 szkl. mleka, wsypać kaszę jaglaną, wiórki kokosowe i cukier. Gotować na małym ogniu do momentu aż kasza zmięknie (ok. 15 min.) W czasie gotowania od czasu do czasu mieszać i dolewać resztę mleka (kasza z wiórkami muszą je wchłonąć). Ostudzić. Dodać mleko w proszku, wymieszać. Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej masy (w razie konieczności dosypać cukru) Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Wykładać do szklanki warstwami. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego :-)