Do góry

Desery Przepis na:

Deser jogurtowy z czarną porzeczką

Deser jogurtowy z czarną porzeczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48529

Dodano:

Odsłon: 2571

Lekki deser porzeczkowy na bazie jogurtu. Z racji, że w upalne dni nie przepadamy za słodkościami, ilość cukru w deserze jest ograniczona do minimum. Jeżeli lubicie słodkie desery, proponuję użyć więcej cukru.

Składniki

  • czarne porzeczki 1/2 kg
  • jogurt naturalny 800g
  • likier bananowy 5 łyżek
  • cukier puder 3 łyżki
  • małe bezy: 9 szt na porcję
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porzeczki umyć, osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem. Połowę jogurtu zmiksować z 250 gramami czarnych porzeczek i likierem bananowym.
    Do pucharków nakładać odpowiednio:
    1. bezy (5 szt)
    2. owoce porzeczki (2- 3 łyżki)
    3. jogurt naturalny wymieszany z cukrem (2 łyżki)
    4. bezy (3 szt)
    5. jogurt zmiksowany z owocami (3 łyżki)
    6. bezy (dekoracja)

    Gotowy deser schłodzić przed podaniem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń