Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser porzeczkowy na bazie jogurtu. Z racji, że w upalne dni nie przepadamy za słodkościami, ilość cukru w deserze jest ograniczona do minimum. Jeżeli lubicie słodkie desery, proponuję użyć więcej cukru.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2511
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 398
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34699
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 928
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2511
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 398
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34699
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 928
Składniki
Porzeczki umyć, osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem. Połowę jogurtu zmiksować z 250 gramami czarnych porzeczek i likierem bananowym. Do pucharków nakładać odpowiednio: 1. bezy (5 szt) 2. owoce porzeczki (2- 3 łyżki) 3. jogurt naturalny wymieszany z cukrem (2 łyżki) 4. bezy (3 szt) 5. jogurt zmiksowany z owocami (3 łyżki) 6. bezy (dekoracja) Gotowy deser schłodzić przed podaniem. Smacznego.