Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser porzeczkowy na bazie jogurtu. Z racji, że w upalne dni nie przepadamy za słodkościami, ilość cukru w deserze jest ograniczona do minimum. Jeżeli lubicie słodkie desery, proponuję użyć więcej cukru.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 152
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20763
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28841
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 152
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20763
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28841
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Składniki
Porzeczki umyć, osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem. Połowę jogurtu zmiksować z 250 gramami czarnych porzeczek i likierem bananowym. Do pucharków nakładać odpowiednio: 1. bezy (5 szt) 2. owoce porzeczki (2- 3 łyżki) 3. jogurt naturalny wymieszany z cukrem (2 łyżki) 4. bezy (3 szt) 5. jogurt zmiksowany z owocami (3 łyżki) 6. bezy (dekoracja) Gotowy deser schłodzić przed podaniem. Smacznego.