Do góry

Desery Przepis na:

deser jogurtowy z truskawkami

deser jogurtowy z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 272 Ocena: 2226

Dodano:

Odsłon: 271

Deser, śniadanie czy też słodka przekąska, połączenie jogurtu ze świeżymi owocami sprawdzi się o każdej porze dnia

Składniki

  • jogurt naturalny - 400 g
  • truskawki - 400 g
  • cukier puder - 2 łyżki
  • skórka otarta z cytryny - 1 łyżeczka
  • esencja waniliowa - kilka kropli
  • płatki migdałowe - 2 łyżki
  • czekolada w proszku - 1 łyżka
  • biszkopty - kilka sztuk
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
deser jogurtowy z truskawkami

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Biszkopty połamać na kawałki.

  2. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem, esencją waniliową i skórką cytrynową.

  3. W pucharkach układać warstwami jogurt, kawałki biszkoptów i truskawki.

  4. Gotowy deser posypać płatkami migdałowymi i czekoladą w proszku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń