Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy kawy i nie tylko :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16721
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 414
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16721
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 414
Składniki
przygotować trzy większe kubki. Do jednego wlać szklankę wrzątku i wsypać kopiatą łyżeczkę kawy, dwie łyżeczki cukru i 3 łyżki chia. Do drugiego wlać niepełną szklankę wrzątku, uzupełnioną mlekiem, wsypać 2 i 1/2 łyżki chia i dosłodzić do smaku. Do trzeciego kubka wlać połowę szklanki wrzątku, uzupełnioną mlekiem wsypać łyżeczkę kawy i 2 łyżki chia. Dosłodzić do smaku. Zawartośc kubków mieszamy kilkakrotnie. Odstawiamy na 3 godziny. Przekładamy do szklanek. Dekorujemy bitą śmietanką.