Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy kawy i nie tylko :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112888
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 429
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 431
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 773
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112888
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 429
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 431
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 773
Składniki
przygotować trzy większe kubki. Do jednego wlać szklankę wrzątku i wsypać kopiatą łyżeczkę kawy, dwie łyżeczki cukru i 3 łyżki chia. Do drugiego wlać niepełną szklankę wrzątku, uzupełnioną mlekiem, wsypać 2 i 1/2 łyżki chia i dosłodzić do smaku. Do trzeciego kubka wlać połowę szklanki wrzątku, uzupełnioną mlekiem wsypać łyżeczkę kawy i 2 łyżki chia. Dosłodzić do smaku. Zawartośc kubków mieszamy kilkakrotnie. Odstawiamy na 3 godziny. Przekładamy do szklanek. Dekorujemy bitą śmietanką.