Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego warto jeść jeżyny? Jeżyny zawierają wiele ważnych składników odżywczych, w tym magnez, potas i wapń, a także witaminy A, C, E i większość witamin z grupy B. Są również bogatym źródłem antocyjanów, silnych przeciwutleniaczy, które nadają jeżynom ciemną barwę. Mają mało kalorii, węglowodanów i tłuszczu. Moją propozycją jest deser z jeżynami świetny nie tylko w upalne dni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 207
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2719
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 870
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1624
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14358
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 207
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2719
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 870
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1624
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14358
Składniki
Jeżyny miksujemy, dodajemy 2 łyżeczki cukru trzcinowego.
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia.
Mango oraz nektarynki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i sok z cytryny.
Ostudzoną galaretkę mieszamy z musem jeżynowym, rozkładamy do pucharków lub szklanek, wstawiamy do lodówki, aby stężała.
Mus z nektarynek wykładamy na stężałe galaretki. Ozdabiamy jeżynami i miętą.