Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 110
Dodano: 30.11.2020
Odsłon: 67
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Jeżyny miksujemy, dodajemy 2 łyżeczki cukru trzcinowego.
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia.
Mango oraz nektarynki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i sok z cytryny.
Ostudzoną galaretkę mieszamy z musem jeżynowym, rozkładamy do pucharków lub szklanek, wstawiamy do lodówki, aby stężała.
Mus z nektarynek wykładamy na stężałe galaretki. Ozdabiamy jeżynami i miętą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 02 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super :)0 Kto głosował? | Odpowiedz