Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiramisu. Deser, który możecie przygotować z wyprzedzeniem, na planowane przyjęcie. Atrakcyjny wygląd i wspaniały smak tego deseru zaskoczy waszych gości.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 178
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 90
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 178
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 90
Składniki
Miskę o pojemności 2 l posmarować olejem i wyłożyć folią a spożywczą. Rolady pokroić w plastry o grubości 1.5 cm. Plastrami rolady obłożyć dno i ścianki miski. Zachować 4 plastry rolady do wyłożenia na dnie deseru.
We wrzątku rozpuścić kawę, dodać do niej likier i odstawić do wystygnięcia. W dużej misce ubić śmietanę wraz z serkiem i skondensowanym mlekiem. Ubitą masę podzielić na pol i jedną z części wymieszać z koncentratem kawowym.
Do miski z roladą wlać do polowy, jasna masę. Miskę przykryć folią i umieścić w zamrażalce do lekkiego zmrożenia. Kiedy masa będzie juz twardawa wylać na nią pozostałą, kawową masę. Na wierzchu ułożyć pozostałe plastry rolady. Miskę przykryć folią i włożyć do zamrażarki na minimum 3 godziny a najlepiej na noc. Smacznego!