Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wanilii i czekoladowego brownie,dla mnie nic więcej nie trzeba,polecam:)źródło:deser mój pomysł,przepis na brownie:czekoladowakraina.blogspot.com
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 128
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3743
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 128
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3743
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Składniki
Piekarnik nagrzać na temperaturę 180 stp.C.Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i razem z masłem również pokrojonym wrzucić do rondelka i rozpuścić na średnim ogniu,cały czas mieszając,nie zagotować. Odstawić na bok,w tym czasie jajka roztrzepać z cukrem.Dodać do masy czekoladowej(nie musi być wystudzona)i wymieszać,dodać mąkę i również dokładnie wymieszać.Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia,boki wysmarować masłem.Przelać ciasto i wyrównać.Wstawić do piekarnika na 20 minut.Po tym czasie wystudzić.
Na spód pucharków wrzucić brownie połamane na mniejsze kawałki,nałożyć gałkę lodów,bitą śmietanę,posypać posiekanymi orzeszkami i przyozdobić wafelkiem lub rurką.Polać sosem.