Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser migdałowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Kremówkę ubij z dodatkiem cukru pudru. Dodaj aromat migdałowy, szczyptę barwnika, mascarpone i mieszaj aż do połączenia składników.
Pierniczki drobno pokrusz. Migdały zalej wrzątkiem, odstaw na 3 minuty i obierz ze skórek. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę drobno posiekaj.
W wysokich pucharkach ułóż na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Posyp całymi migdałami. Przed podaniem schłodź.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300Źródło: Super TV