Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser migdałowy"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10423
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2155
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 837
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10423
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2155
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 837
Składniki
Kremówkę ubij z dodatkiem cukru pudru. Dodaj aromat migdałowy, szczyptę barwnika, mascarpone i mieszaj aż do połączenia składników.
Pierniczki drobno pokrusz. Migdały zalej wrzątkiem, odstaw na 3 minuty i obierz ze skórek. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę drobno posiekaj.
W wysokich pucharkach ułóż na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Posyp całymi migdałami. Przed podaniem schłodź.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300Źródło: Super TV