Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser,idealny na sezon jesienno-zimowy .Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
W garnku karmelizujemy cukier.Uwazajac,bo szybko sie przypala!Nastepnie zalewamy karmel woda z sokiem lub winem(POLECAM WINO)Dodajemy sliwki,anyz,cynamon.Gotujemy ok.10-15 min na wolnym ogniu.Sliwki powinny byc miekkie ale nie rozgotowane.Zageszczamy skrobia i deser gotowy! Podajemy na goraco z galka np.orzechowych lodów! SMACZNEGO!