Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser,idealny na sezon jesienno-zimowy .Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji.
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 20
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 133
Świąteczne smaki.
Odsłon: 107
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 20
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 133
Świąteczne smaki.
Odsłon: 107
Składniki
W garnku karmelizujemy cukier.Uwazajac,bo szybko sie przypala!Nastepnie zalewamy karmel woda z sokiem lub winem(POLECAM WINO)Dodajemy sliwki,anyz,cynamon.Gotujemy ok.10-15 min na wolnym ogniu.Sliwki powinny byc miekkie ale nie rozgotowane.Zageszczamy skrobia i deser gotowy! Podajemy na goraco z galka np.orzechowych lodów! SMACZNEGO!