Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-01-2020
Szybki i prosty w przygotowaniu, a co najważniejsze niezwykle smaczny deser owocowy z mango i morelami, będzie świetnym rozwiązaniem na pożywną przekąskę, ale także słodką sylwestrową przystawkę. Słodkie owoce, orzechy i czekolada dodadzą nam energii i cudownie rozpieszczą kubki smakowe. Gorąco polecam! :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Na dno słoiczków, miseczek lub pucharków wykładamy serek homogenizowany. Połowę mango miksujemy na jednolity oraz gładki mus i wylewamy go na serek. Na wierzchu układamy orzechy włoskie oraz pokrojone na kawałki morele i posypujemy wszystko startą (mleczną lub gorzką) czekoladą.
Deser jest szybki i banalnie prosty w przygotowaniu, ale naprawdę można się w nim zakochać :)
Deser przygotowany w mini słoiczkach będzie świetną przekąską imprezową. Życzę smacznego! :)