Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja deseru
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22005
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1899
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22005
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1899
Składniki
Ryż wsypać do rondelka, zalać mlekiem oraz śmietanką, dodać masło, cukier oraz łaskę wanili. Gotowac ok 20 min, aż ryż będzie miękki. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni karmelizujemy cukier, następnie dodajemy masło, miód oraz pokrojone jabłka. Smażymy do miękkości. Ciepły ryż przekładamy do pucharków, nakładamy na niego gorące jabłka. Dla lepszego smaku deseru możemy dodać na wierzch kulkę ulubionych lodów np. karmelowych lub waniliowych.