Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja deseru
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5308
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5308
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Składniki
Ryż wsypać do rondelka, zalać mlekiem oraz śmietanką, dodać masło, cukier oraz łaskę wanili. Gotowac ok 20 min, aż ryż będzie miękki. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni karmelizujemy cukier, następnie dodajemy masło, miód oraz pokrojone jabłka. Smażymy do miękkości. Ciepły ryż przekładamy do pucharków, nakładamy na niego gorące jabłka. Dla lepszego smaku deseru możemy dodać na wierzch kulkę ulubionych lodów np. karmelowych lub waniliowych.