Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja deseru
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14243
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42060
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5154
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45915
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14243
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42060
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5154
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45915
Składniki
Ryż wsypać do rondelka, zalać mlekiem oraz śmietanką, dodać masło, cukier oraz łaskę wanili. Gotowac ok 20 min, aż ryż będzie miękki. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni karmelizujemy cukier, następnie dodajemy masło, miód oraz pokrojone jabłka. Smażymy do miękkości. Ciepły ryż przekładamy do pucharków, nakładamy na niego gorące jabłka. Dla lepszego smaku deseru możemy dodać na wierzch kulkę ulubionych lodów np. karmelowych lub waniliowych.