Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chcę się z Wami podzielić, robiłam po raz pierwszy i myślę że nie ostatni. Deser wyszedł bardzo smaczny , w smaku przypominał lody, a maliny dodały mojemu deserowi pikanterii i pięknego wyglądu.
keksówka , mikser,
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 19
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 56
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 19
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 56
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Składniki
Białka oddzieliłam od żółtek, po czym żółtka ubiłam z cukrem na puszystą masę. W drugiej misce ubiłam na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubiłam na sztywno z cukrem pudrem. Masę jajeczną delikatnie połączyłam z pianą z białek oraz z ubitą śmietaną. Do całości dodałam pokruszone bezy oraz większą połowę malin. Masę przelałam do keksówki i włożyłam na kilka godzin do zamrożenia. Po wyjęciu deser udekorowałam pozostałymi malinami. Może nie wyszedł pięknie ale w smaku był przepyszny i na pewno będę wracać do przepisu. Czas przygotowania około 30 minut + czas chłodzenia.