Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chcę się z Wami podzielić, robiłam po raz pierwszy i myślę że nie ostatni. Deser wyszedł bardzo smaczny , w smaku przypominał lody, a maliny dodały mojemu deserowi pikanterii i pięknego wyglądu.
keksówka , mikser,
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Białka oddzieliłam od żółtek, po czym żółtka ubiłam z cukrem na puszystą masę. W drugiej misce ubiłam na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubiłam na sztywno z cukrem pudrem. Masę jajeczną delikatnie połączyłam z pianą z białek oraz z ubitą śmietaną. Do całości dodałam pokruszone bezy oraz większą połowę malin. Masę przelałam do keksówki i włożyłam na kilka godzin do zamrożenia. Po wyjęciu deser udekorowałam pozostałymi malinami. Może nie wyszedł pięknie ale w smaku był przepyszny i na pewno będę wracać do przepisu. Czas przygotowania około 30 minut + czas chłodzenia.