Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser składa się z warstwy kakaowych herbatników z czekoladą, masy sernikowej, truskawek z galaretką oraz ze śmietanki. Deser pięknie wygląda i smakuje po prostu wspaniale. Zapraszam serdecznie po przepis
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5549
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1031
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5138
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5549
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1031
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5138
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1467
Składniki
Na początek herbatniki kruszymy np w malakserze, masło i czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną lub w mikrofali. Dodajemy do herbatników-mieszamy. Do każdego pucharka dajemy porcję herbatników, dociskamy łyżką, wstawiamy do lodówki.
MASA SEROWA Do garnka dajemy masło i cukier-podgrzewamy na małym ogniu Następnie w osobnej miseczce mieszamy mleko (250ml) z 2 budyniami śmietankowymi bez cukru po 40g Gdy masło z cukrem się rozpuści dodajemy ser z wiaderka i jajka (wszystko robimy na małym ogniu) Mieszamy do połączenia, zwiększamy ogień i dodajemy budynie z mlekiem-mieszamy i zagotowujemy do zgęstnienia. Masę chwilkę studzimy i przekładamy porcjami do pucharków-odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Truskawki kroimy na małe kawałki, a galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Na masę serową dajemy kawałki truskawek, i zalewamy tężejącą galaretką-wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Na koniec śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy desery, posypujemy startą czekoladą.