Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser składa się z warstwy kakaowych herbatników z czekoladą, masy sernikowej, truskawek z galaretką oraz ze śmietanki. Deser pięknie wygląda i smakuje po prostu wspaniale. Zapraszam serdecznie po przepis
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27012
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27012
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Na początek herbatniki kruszymy np w malakserze, masło i czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną lub w mikrofali. Dodajemy do herbatników-mieszamy. Do każdego pucharka dajemy porcję herbatników, dociskamy łyżką, wstawiamy do lodówki.
MASA SEROWA Do garnka dajemy masło i cukier-podgrzewamy na małym ogniu Następnie w osobnej miseczce mieszamy mleko (250ml) z 2 budyniami śmietankowymi bez cukru po 40g Gdy masło z cukrem się rozpuści dodajemy ser z wiaderka i jajka (wszystko robimy na małym ogniu) Mieszamy do połączenia, zwiększamy ogień i dodajemy budynie z mlekiem-mieszamy i zagotowujemy do zgęstnienia. Masę chwilkę studzimy i przekładamy porcjami do pucharków-odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Truskawki kroimy na małe kawałki, a galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Na masę serową dajemy kawałki truskawek, i zalewamy tężejącą galaretką-wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Na koniec śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy desery, posypujemy startą czekoladą.