Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja deserowa to rozpływający się w ustach budyniowy deser sherry z brzoskwiniami.
mikser
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4940
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 63
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 194
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4940
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 63
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 194
Składniki
1. Z pół litra mleka odlać 1/3 szklanki, w której rozrobić budyń z cukrem. 2. Pozostałe mleko zagotować. 3. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń. 4. Mieszać aż zgęstnieje. (ok 2-3 min) 5. Ostudzić budyń i dodać do niego wiśniówki - wymieszać. 6. W międzyczasie ubić śmietankę na sztywno z łyżeczką cukru pudru. 7. Gdy budyń wystygnie wmieszać do niego 2/3 ubitej śmietanki. 8. Pokroić brzoskwinię w paski i ozdobić nią naczynka. 9. Dodać na wierzch pozostałą bitą śmietanę. Smacznego! :)