Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja deserowa to rozpływający się w ustach budyniowy deser sherry z brzoskwiniami.
mikser
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
1. Z pół litra mleka odlać 1/3 szklanki, w której rozrobić budyń z cukrem. 2. Pozostałe mleko zagotować. 3. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń. 4. Mieszać aż zgęstnieje. (ok 2-3 min) 5. Ostudzić budyń i dodać do niego wiśniówki - wymieszać. 6. W międzyczasie ubić śmietankę na sztywno z łyżeczką cukru pudru. 7. Gdy budyń wystygnie wmieszać do niego 2/3 ubitej śmietanki. 8. Pokroić brzoskwinię w paski i ozdobić nią naczynka. 9. Dodać na wierzch pozostałą bitą śmietanę. Smacznego! :)