Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkiego mleka skondensowanego i kwaskowych wiśni to smakowity deser dla łasucha.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 429
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 558
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 429
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 558
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy. Mleko mieszamy ze śmietaną chwilę ubijamy mikserem. Dodajemy żelatynę i ubijamy jeszcze ok. 2 min. Na dno 2-3 pucharków wykładamy połowę drylowanych wiśni /mogą być z kompotu, mrożone lub świeże/. Zalewamy połową masy mleczno-śmietanowej i ponownie układamy część wiśni. Wylewamy resztę masy śmietanowo-mlecznej i rozkładamy resztę owoców. Odstawiamy na 30 min do lodówki do schłodzenia i stężenia.