Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkiego mleka skondensowanego i kwaskowych wiśni to smakowity deser dla łasucha.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 218
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 225
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 533
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 150
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 218
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 225
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 533
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 150
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy. Mleko mieszamy ze śmietaną chwilę ubijamy mikserem. Dodajemy żelatynę i ubijamy jeszcze ok. 2 min. Na dno 2-3 pucharków wykładamy połowę drylowanych wiśni /mogą być z kompotu, mrożone lub świeże/. Zalewamy połową masy mleczno-śmietanowej i ponownie układamy część wiśni. Wylewamy resztę masy śmietanowo-mlecznej i rozkładamy resztę owoców. Odstawiamy na 30 min do lodówki do schłodzenia i stężenia.