Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkiego mleka skondensowanego i kwaskowych wiśni to smakowity deser dla łasucha.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy. Mleko mieszamy ze śmietaną chwilę ubijamy mikserem. Dodajemy żelatynę i ubijamy jeszcze ok. 2 min. Na dno 2-3 pucharków wykładamy połowę drylowanych wiśni /mogą być z kompotu, mrożone lub świeże/. Zalewamy połową masy mleczno-śmietanowej i ponownie układamy część wiśni. Wylewamy resztę masy śmietanowo-mlecznej i rozkładamy resztę owoców. Odstawiamy na 30 min do lodówki do schłodzenia i stężenia.