Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkiego mleka skondensowanego i kwaskowych wiśni to smakowity deser dla łasucha.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4286
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1837
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2430
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78730
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4286
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1837
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2430
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78730
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy. Mleko mieszamy ze śmietaną chwilę ubijamy mikserem. Dodajemy żelatynę i ubijamy jeszcze ok. 2 min. Na dno 2-3 pucharków wykładamy połowę drylowanych wiśni /mogą być z kompotu, mrożone lub świeże/. Zalewamy połową masy mleczno-śmietanowej i ponownie układamy część wiśni. Wylewamy resztę masy śmietanowo-mlecznej i rozkładamy resztę owoców. Odstawiamy na 30 min do lodówki do schłodzenia i stężenia.