Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodkiego mleka skondensowanego i kwaskowych wiśni to smakowity deser dla łasucha.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 29
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12567
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 29
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12567
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy. Mleko mieszamy ze śmietaną chwilę ubijamy mikserem. Dodajemy żelatynę i ubijamy jeszcze ok. 2 min. Na dno 2-3 pucharków wykładamy połowę drylowanych wiśni /mogą być z kompotu, mrożone lub świeże/. Zalewamy połową masy mleczno-śmietanowej i ponownie układamy część wiśni. Wylewamy resztę masy śmietanowo-mlecznej i rozkładamy resztę owoców. Odstawiamy na 30 min do lodówki do schłodzenia i stężenia.