Do góry

Desery Przepis na:

Deser truskawkowy z bitą śmietaną

Deser truskawkowy z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 743

Deser którego się nie oprzesz.

Składniki

  • Galaretka truskawkowa 2 szt.
  • Śmietanka kremówka 30 % 500 ml
  • Truskawki świeże
  • Świeża mięta
  • Czekolada deserowa gorzka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Galaretkę rozpuścić w ½ litra wrzącej wody, dokładnie wymieszać, rozlać do ozdobnych szklanek, ustawić pod kątem i odstawić do zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody i przestudzić. W międzyczasie ubić śmietankę, 2/3 szklanki śmietanki odłożyć do dekoracji a resztę wymieszać z przestudzoną galaretką. Gdy galaretka w salaterkach dobrze stężała, przełożyć ubitą śmietanę z galaretką na wierzch i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem nałożyć odłożoną śmietankę, posypać startą czekoladą, ozdobić truskawkami i ziołami. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń