Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny deserek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7772
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 262
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2897
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7772
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 262
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2897
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Składniki
Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać. Z wody, cukru i octu ugotować syrop do nitki. Białka ubić na sztywną pianę, miskę z pianą położyć na garnku z gotującą się wodą i ciągle ubijając wlewać bardzo powoli gorący lukier. Następnie dodać sok z cytryny, rozpuszczoną żelatynę, cukier waniliowy, Ubijać do momentu aż brzegi piany zaczną obsychać
Zdjąć z garnka, dodać mus z dyni wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/272539/pomaranczowy-mus-z-dyni-i-jablek.html i ubijać przez kilka minut. Wymieszać ze skórką pomarańczową i rodzynkami.
Przełożyć do pucharków, ostudzić. Przed podaniem ozdobić owocami.