Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i atrakcyjnie wyglądający deser w pucharkach z popularnymi ciasteczkami Oreo. Deser jest bardzo łatwy i szybki do wykonania. Idealny deser na każda okazje. Swietny dodatek do “słodkiego stołu”
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 117
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2952
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 117
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2952
Składniki
Każde ciasteczko rozdzielić i usunąć warstwę kremu. Można to zrobić za pomocą łyżeczki lub noża. Krem zebrać do osobnej miseczki a ciasteczka pokruszyć za pomoca blendera. Kilka ciasteczek zostawić do ozdoby.
Następnie zrobić krem: za pomoca miksera ubić śmietankę. W trakcie ubijania, do śmietanki dodać 2 łyżki cukru pudru, krem z ciasteczek oraz serek. Całość ubić na krem. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego.
Rozmrożone maliny zblendowac z dodatkiem jednej łyżki cukru pudru a następnie przelać przez sitko, aby pozbyć się pestek. Część pokruszonych ciasteczek rozsypać na dnie pucharków, w których będziecie serwować deser. Na warstwę ciasteczek wycisnąć porcję kremu, a krem polać odrobiną przetartych malin. Czynność powtórzyć do wykończenia składników. Patrz film.
Gotowy deser ozdobić ciasteczkami Oreo, świeżymi malinami i listkami mięty. Deser podawać schłodzony. Smacznego!