Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do tego mus z malin i pyszny deserek gotowy. Polecam
pucharki, mikser, rondel, łyżka,
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 269
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 376
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 242
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 269
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 376
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 242
Składniki
Galaretki rozpuścić w 800 ml. przegotowanej wrzącej wodzie. Następnie do 4 pucharków wlać po części płynnej galaretki i zostawić do całkowitego stężenia. Pozostałą galaretkę również zostawić do całkowitego stężenia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i pod koniec ubijania dodać zagęszczacz. Maliny przełożyć do rondelka, gdy trochę puszcza soku i zaczną się rozmrażać dodać cukier i mieszając podgrzewać do uzyskania musu malinowego. Do pucharków ze stężoną galaretką nakładać porcje ubitej śmietany, na to porcje musu malinowego i na górę rozdrobnioną nożem pozostałą stężoną galaretkę. Udekorować bitą śmietaną i lekko rozmrożonymi malinami. Smacznego
Przygotowanie deserku.
Deserek gotowy do podania.