Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do tego mus z malin i pyszny deserek gotowy. Polecam
pucharki, mikser, rondel, łyżka,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22617
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14937
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44731
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22617
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14937
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44731
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Galaretki rozpuścić w 800 ml. przegotowanej wrzącej wodzie. Następnie do 4 pucharków wlać po części płynnej galaretki i zostawić do całkowitego stężenia. Pozostałą galaretkę również zostawić do całkowitego stężenia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i pod koniec ubijania dodać zagęszczacz. Maliny przełożyć do rondelka, gdy trochę puszcza soku i zaczną się rozmrażać dodać cukier i mieszając podgrzewać do uzyskania musu malinowego. Do pucharków ze stężoną galaretką nakładać porcje ubitej śmietany, na to porcje musu malinowego i na górę rozdrobnioną nożem pozostałą stężoną galaretkę. Udekorować bitą śmietaną i lekko rozmrożonymi malinami. Smacznego
Przygotowanie deserku.
Deserek gotowy do podania.