Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do tego mus z malin i pyszny deserek gotowy. Polecam
pucharki, mikser, rondel, łyżka,
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 122
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 381
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 91
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 106
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 122
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 381
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 91
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 106
Składniki
Galaretki rozpuścić w 800 ml. przegotowanej wrzącej wodzie. Następnie do 4 pucharków wlać po części płynnej galaretki i zostawić do całkowitego stężenia. Pozostałą galaretkę również zostawić do całkowitego stężenia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i pod koniec ubijania dodać zagęszczacz. Maliny przełożyć do rondelka, gdy trochę puszcza soku i zaczną się rozmrażać dodać cukier i mieszając podgrzewać do uzyskania musu malinowego. Do pucharków ze stężoną galaretką nakładać porcje ubitej śmietany, na to porcje musu malinowego i na górę rozdrobnioną nożem pozostałą stężoną galaretkę. Udekorować bitą śmietaną i lekko rozmrożonymi malinami. Smacznego
Przygotowanie deserku.
Deserek gotowy do podania.