Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do tego mus z malin i pyszny deserek gotowy. Polecam
pucharki, mikser, rondel, łyżka,
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Galaretki rozpuścić w 800 ml. przegotowanej wrzącej wodzie. Następnie do 4 pucharków wlać po części płynnej galaretki i zostawić do całkowitego stężenia. Pozostałą galaretkę również zostawić do całkowitego stężenia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i pod koniec ubijania dodać zagęszczacz. Maliny przełożyć do rondelka, gdy trochę puszcza soku i zaczną się rozmrażać dodać cukier i mieszając podgrzewać do uzyskania musu malinowego. Do pucharków ze stężoną galaretką nakładać porcje ubitej śmietany, na to porcje musu malinowego i na górę rozdrobnioną nożem pozostałą stężoną galaretkę. Udekorować bitą śmietaną i lekko rozmrożonymi malinami. Smacznego
Przygotowanie deserku.
Deserek gotowy do podania.