Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herbatniki lekki krem, słodkie bezy i kwaskowa galaretka z granatu - świetne połączenie smaków i tekstur. Koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis.
Pucharki
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 77
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 173
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 667
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 77
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 173
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 667
Składniki
Zaczynamy od galaretki. Do soku z granatów dodajemy żelatynę. Podgrzewamy powoli, cały czas mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Nie gotujemy! Odstawiamy do ostudzenia. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc, a co najmniej na kilka godzin. Aby potem łatwo pokroić galaretkę w kostkę, polecam przelać ją do pojemnika plastikowego wyłożonego folią spożywczą.
Mascarpone ze śmietanką i cukrem pudrem miksujemy. Zaczynamy od mniejszych obrotów i zwiększamy powoli do największych. Miksujemy, aż krem nie zgęstnieje, może to potrwać 2-3 minuty.
Przygotowujemy 6 pucharków lub ładnych szklanek. Do każdej wykładamy warstwami - pokruszone herbatniki, krem, kostki galaretki, krem, pokruszone bezy, krem i na górę znów herbatniki. Dekorujemy bezą. Podajemy schłodzone.