Do góry

Desery Przepis na:

Deser z madarynkami i winogronami

Deser z madarynkami i winogronami

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 4345

Dodano:

Odsłon: 138

U mnie w domu spałaszowano go, gdy tylko pojawił się na stole. Polecam!

Składniki

  • około 20 biszkoptów
  • 3 mandarynki
  • 1 mała kiść białych winogron
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 galaretka przezroczysta o smaku winogronowym
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W 11/2 szklanki gorącej, przegotowanej wody, rozpuścić galaretkę. Wystudzić. Następnie dać do lodówki. Gdy zacznie zastygać, wymieszać dokładnie z jogurtem. W ten sposób powstanie biały krem. Można go jeszcze dać na 1-2 minuty do lodówki, aby stężał.
    Następnie składać deser. Na dno pucharków biszkopty całe lub pokruszone. Na to warstwa kremu, rozebranych na cząstki mandarynek i znów krem. Na wierzch umyte winogrona. Deser przyozdobić biszkopcikiem.
    Można podawać od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń