Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodko-kwaskowy szybki deser z kremem z śmietaną i mascarpone i czarną porzeczką.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 138
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15658
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 138
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15658
Składniki
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie dokładnie miksujemy. Porzeczki mogą być mrożone /wcześniej je rozmrażamy/ lub z kompotu. Ja wykorzystałam porzeczki w soku własnym za słoiczka zasypane cukrem. Na spód dwóch pucharków kładziemy po łyżce porzeczek. Następnie kładziemy warstwę mascarpone z śmietaną, ponownie porzeczki, znów krem mascarpone i śmietana i na wierzch resztę porzeczek.