Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodko-kwaskowy szybki deser z kremem z śmietaną i mascarpone i czarną porzeczką.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19742
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2876
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3953
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19742
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2876
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3953
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie dokładnie miksujemy. Porzeczki mogą być mrożone /wcześniej je rozmrażamy/ lub z kompotu. Ja wykorzystałam porzeczki w soku własnym za słoiczka zasypane cukrem. Na spód dwóch pucharków kładziemy po łyżce porzeczek. Następnie kładziemy warstwę mascarpone z śmietaną, ponownie porzeczki, znów krem mascarpone i śmietana i na wierzch resztę porzeczek.