Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodko-kwaskowy szybki deser z kremem z śmietaną i mascarpone i czarną porzeczką.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2644
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2644
Składniki
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie dokładnie miksujemy. Porzeczki mogą być mrożone /wcześniej je rozmrażamy/ lub z kompotu. Ja wykorzystałam porzeczki w soku własnym za słoiczka zasypane cukrem. Na spód dwóch pucharków kładziemy po łyżce porzeczek. Następnie kładziemy warstwę mascarpone z śmietaną, ponownie porzeczki, znów krem mascarpone i śmietana i na wierzch resztę porzeczek.