Do góry

Desery Przepis na:

Deser z mascarpone i porzeczkami

Deser z mascarpone i porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3419

Dodano:

Odsłon: 1633

Pyszny słodko-kwaskowy szybki deser z kremem z śmietaną i mascarpone i czarną porzeczką.

Składniki

  • ser mascarpone 15 dag
  • śmietana kremówka 0,5 szklanki
  • cukier 1 łyżeczka
  • czarna porzeczka 1 szklanka
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie dokładnie miksujemy. Porzeczki mogą być mrożone /wcześniej je rozmrażamy/ lub z kompotu. Ja wykorzystałam porzeczki w soku własnym za słoiczka zasypane cukrem.
    Na spód dwóch pucharków kładziemy po łyżce porzeczek. Następnie kładziemy warstwę mascarpone z śmietaną, ponownie porzeczki, znów krem mascarpone i śmietana i na wierzch resztę porzeczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń