Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-03-2022
 
            Deser z kaszy manny, kakao, masła orzechowego i malin. To fajne połączenie różnych smaków i faktur.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4750
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26395
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1625
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4750
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26395
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1625
 
         
         
                Składniki
Mleko mieszamy z kaszą i 1 łyżką cukru. Gotujemy powoli, na małym ogniu, aż kasza będzie miękka i mocno się zagęści. Odstawiamy do wystudzenia (najlepiej przykryć folią spożywczą tak, aby folia dotykała kaszy). Po ostudzeniu ubijamy na wysokich obrotach. Masa zrobi się bardziej puszysta. Dodajemy kakao i masło orzechowe. Dalej miksujemy. Wykładamy do pucharków. Maliny z cukrem gotujemy na małym ogniu. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i podgrzewamy, aż owoce mocno zgęstnieją. Po schłodzeniu układamy na masie z kaszy. Całość posypujemy orzechami. Chłodzimy w lodówce co najmniej 1-2 godziny.