Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto urozmaicać menu swoje i rodziny, a także próbować nowych smaków. Deser, który polecam, jest tak łatwy w wykonaniu, że bez trudu zrobi go nawet dziecko.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12498
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 889
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12498
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 889
Składniki
Do garnka wlać mleko kokosowe. Dodać kakao, cukier puder i tapiokę. Gotować na małym ogniu, aż całość zgęstnieje i będzie mieć konsystencję budyniu. Proces gotowania to jakieś 10-15 minut. Należy cały czas mieszać. Jeszcze ciepły deser przelać do pucharków. Przyozdobić wiórkami kokosowymi. Można oczywiście wykorzystać te, które zostały po zrobieniu mleka kokosowego. O tym we wcześniejszym moim przepisie.