Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 6499
Dodano: 02.12.2020
Odsłon: 283
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać mleko kokosowe. Dodać kakao, cukier puder i tapiokę. Gotować na małym ogniu, aż całość zgęstnieje i będzie mieć konsystencję budyniu. Proces gotowania to jakieś 10-15 minut. Należy cały czas mieszać. Jeszcze ciepły deser przelać do pucharków. Przyozdobić wiórkami kokosowymi. Można oczywiście wykorzystać te, które zostały po zrobieniu mleka kokosowego. O tym we wcześniejszym moim przepisie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pysznosci! swietny pomysl z ta tapioka! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 02 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie wyglada :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz