Do góry

Desery Przepis na:

Deser z mleka kokosowego i tapioki

Deser z mleka kokosowego i tapioki

Autor:

Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 6499

Dodano:

Odsłon: 283

Warto urozmaicać menu swoje i rodziny, a także próbować nowych smaków. Deser, który polecam, jest tak łatwy w wykonaniu, że bez trudu zrobi go nawet dziecko.

Składniki

  • 1 l mleka kokosowego
  • 1/2 szkl. tapioki
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser z mleka kokosowego i tapioki

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać mleko kokosowe. Dodać kakao, cukier puder i tapiokę. Gotować na małym ogniu, aż całość zgęstnieje i będzie mieć konsystencję budyniu. Proces gotowania to jakieś 10-15 minut. Należy cały czas mieszać. Jeszcze ciepły deser przelać do pucharków. Przyozdobić wiórkami kokosowymi. Można oczywiście wykorzystać te, które zostały po zrobieniu mleka kokosowego. O tym we wcześniejszym moim przepisie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń