Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto urozmaicać menu swoje i rodziny, a także próbować nowych smaków. Deser, który polecam, jest tak łatwy w wykonaniu, że bez trudu zrobi go nawet dziecko.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1157
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1157
Składniki
Do garnka wlać mleko kokosowe. Dodać kakao, cukier puder i tapiokę. Gotować na małym ogniu, aż całość zgęstnieje i będzie mieć konsystencję budyniu. Proces gotowania to jakieś 10-15 minut. Należy cały czas mieszać. Jeszcze ciepły deser przelać do pucharków. Przyozdobić wiórkami kokosowymi. Można oczywiście wykorzystać te, które zostały po zrobieniu mleka kokosowego. O tym we wcześniejszym moim przepisie.