Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mimo, że długo się na niego "oczekuje" (bo przygotowanie nie trwa nawet 1/2 godz)- warto spróbować
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
W puszce z mlekiem zrobić 2 otwory odprowadzacze pary -w górnym wieczku.Gotować na małym ogniu ok 1,5 godz- uwaga mały ogień gwarantuje że mleko nie wyleci przez rzeczone otwory. Ostudzić. Ryż uprażyć na suchej patelni stale mieszając aż zbrązowieje, przestudzić. Orzechy rozdrobnić i także przyprażyć identycznie jak ryż. Ryż ugotować w dużej ilości wody odcedzić i wystudzić. Zmieszać ryż z połową zawartości puszki (drugie pół proponuję spożyć z biszkoptami) oraz orzechami. Nałożyć do pucharków, schłodzić kilka godz. w lodówce i podawać z powidłem, SMACZNEGO