Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mimo, że długo się na niego "oczekuje" (bo przygotowanie nie trwa nawet 1/2 godz)- warto spróbować
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 1000
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 527
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10793
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 123
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 1000
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 527
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10793
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 123
Składniki
W puszce z mlekiem zrobić 2 otwory odprowadzacze pary -w górnym wieczku.Gotować na małym ogniu ok 1,5 godz- uwaga mały ogień gwarantuje że mleko nie wyleci przez rzeczone otwory. Ostudzić. Ryż uprażyć na suchej patelni stale mieszając aż zbrązowieje, przestudzić. Orzechy rozdrobnić i także przyprażyć identycznie jak ryż. Ryż ugotować w dużej ilości wody odcedzić i wystudzić. Zmieszać ryż z połową zawartości puszki (drugie pół proponuję spożyć z biszkoptami) oraz orzechami. Nałożyć do pucharków, schłodzić kilka godz. w lodówce i podawać z powidłem, SMACZNEGO