Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mimo, że długo się na niego "oczekuje" (bo przygotowanie nie trwa nawet 1/2 godz)- warto spróbować
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Składniki
W puszce z mlekiem zrobić 2 otwory odprowadzacze pary -w górnym wieczku.Gotować na małym ogniu ok 1,5 godz- uwaga mały ogień gwarantuje że mleko nie wyleci przez rzeczone otwory. Ostudzić. Ryż uprażyć na suchej patelni stale mieszając aż zbrązowieje, przestudzić. Orzechy rozdrobnić i także przyprażyć identycznie jak ryż. Ryż ugotować w dużej ilości wody odcedzić i wystudzić. Zmieszać ryż z połową zawartości puszki (drugie pół proponuję spożyć z biszkoptami) oraz orzechami. Nałożyć do pucharków, schłodzić kilka godz. w lodówce i podawać z powidłem, SMACZNEGO