Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deserek na osłodzenie podniebienia.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3246
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 88
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 153
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3246
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 88
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 153
Składniki
Herbatniki pokruszyć na małe kawałeczki i po łyżeczce ułożyć na spodzie pojemnika.
Aby masa krówkowa lepiej się rozprowadzała, należy ją roztopić w kąpieli wodnej, dodając małą ilość mleka. (Składniki muszą być w jednakowej temperaturze, inaczej w masie pojawią się grudki). Po łyżeczce wyłożyć na herbatniki.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego i wyłożyć jedną warstwę do pojemniczka.
Czynność powtarzamy dwukrotnie. Oto kolejność: 1)herbatniki 2)masa krówkowa 3)śmietanka 4)herbatniki 5)masa krówkowa 6)śmietanka
Opcjonalnie na wierzchu można udekorować pokruszoną czekoladą lub płatkami czekoladowymi ( ja użyłam Nestle Chocapic).