Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja na prosty ale bardzo wykwintny deser,aksamitny i mocno czekoladowy .Bardziej czekoladowo juz być nie może...
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 791
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5594
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9446
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 211
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 791
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5594
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9446
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 211
Składniki
Czekoladę kruszymy, przekładamy do miski i stawiamy na rondelku z gorącą wodą, mieszając delikatnie od czasu do czasu aż się rozpuści, odstawiamy na bok. W międzyczasie rozcieramy żółtka z połową cukru i ubijamy śmietankę. Natomiast białka z resztą cukru ubijamy na sztywną pianę. Następnie delikatnie łączymy piankę z białek z ubitą śmietaną . Dodajemy utarte z cukrem żółtka, a na samym końcu delikatnie wlewamy czekoladę. Całość mieszamy do momentu wymieszania się składników, nasz mus powinien nabrać lekko brązowego koloru. Na koniec całość przelewamy do salaterek lub pucharków i odstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki. Smacznego !! Porada Możemy podawać udekorowane owocami, bitą śmietaną lub miętą wedle upodobań. Dobrze jest robić w niezbyt dużych naczyniach, ponieważ jest bardzo słodki i ciężko zjeść cały.