Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i zdrowy deser z nasionami szałwii hiszpańskiej (chia) i musu truskawkowego. Świetny posiłek poprawiający pamięć i chroniący przed demencją
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 967
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 967
Składniki
Nasiona wsypujemy do miski, zalewamy mlekiem, dodajemy miód i energicznie mieszamy łyżką lub trzepaczką i odstawiamy -czynność powtarzamy co 15 minut, aż z nasion zrobi się gęsty pudding (zajmuje to około 30-40 minut). 9 truskawek miksujemy z cukrem pudrem. 3 truskawki kroimy wzdłuż na cienkie paski , które układamy sztorcem w salaterkach. Do środka nakładamy łyżką pudding z nasion a na wierzch mus z truskawek. Przed podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Smacznego!