Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i zdrowy deser z nasionami szałwii hiszpańskiej (chia) i musu truskawkowego. Świetny posiłek poprawiający pamięć i chroniący przed demencją
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2580
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5309
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2580
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5309
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 217
Składniki
Nasiona wsypujemy do miski, zalewamy mlekiem, dodajemy miód i energicznie mieszamy łyżką lub trzepaczką i odstawiamy -czynność powtarzamy co 15 minut, aż z nasion zrobi się gęsty pudding (zajmuje to około 30-40 minut). 9 truskawek miksujemy z cukrem pudrem. 3 truskawki kroimy wzdłuż na cienkie paski , które układamy sztorcem w salaterkach. Do środka nakładamy łyżką pudding z nasion a na wierzch mus z truskawek. Przed podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Smacznego!