Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i zdrowy deser z nasionami szałwii hiszpańskiej (chia) i musu truskawkowego. Świetny posiłek poprawiający pamięć i chroniący przed demencją
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1420
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2158
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1420
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2158
Składniki
Nasiona wsypujemy do miski, zalewamy mlekiem, dodajemy miód i energicznie mieszamy łyżką lub trzepaczką i odstawiamy -czynność powtarzamy co 15 minut, aż z nasion zrobi się gęsty pudding (zajmuje to około 30-40 minut). 9 truskawek miksujemy z cukrem pudrem. 3 truskawki kroimy wzdłuż na cienkie paski , które układamy sztorcem w salaterkach. Do środka nakładamy łyżką pudding z nasion a na wierzch mus z truskawek. Przed podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Smacznego!