Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający smak kiwi połączony z nutką czekolady. Przepis idealny na upalne lato :)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Składniki
Przygotowujemy: blender i tarkę. Kiwi obieramy ze skórki, przekrawamy na pół. Jeśli środek jest twardy to możemy go usunąć. Do blendera wrzucamy kiwi, dolewamy pół szklanki kefiru lub mleka lub maślanki. Ja wybrałam opcję pośrednią czyli połączyłam kefir i mleko 1,5%. Jeśli chcesz możesz dorzucić szczyptę cukru lub zamiennika. Wszystko miksujemy minutkę, aż do połączenia składników. Przelewamy do szklanki.
Czekoladę trzemy i posypujemy górę naszego koktajlu. Dla leniwych: czekoladę blenderujemy, dorzucamy kiwi i resztę składników. Blendujemy i podajemy :)