Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający smak kiwi połączony z nutką czekolady. Przepis idealny na upalne lato :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8332
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 473
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8332
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 473
Składniki
Przygotowujemy: blender i tarkę. Kiwi obieramy ze skórki, przekrawamy na pół. Jeśli środek jest twardy to możemy go usunąć. Do blendera wrzucamy kiwi, dolewamy pół szklanki kefiru lub mleka lub maślanki. Ja wybrałam opcję pośrednią czyli połączyłam kefir i mleko 1,5%. Jeśli chcesz możesz dorzucić szczyptę cukru lub zamiennika. Wszystko miksujemy minutkę, aż do połączenia składników. Przelewamy do szklanki.
Czekoladę trzemy i posypujemy górę naszego koktajlu. Dla leniwych: czekoladę blenderujemy, dorzucamy kiwi i resztę składników. Blendujemy i podajemy :)