Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już ten czas! Wyciągamy piernik i jutro go jeeeemy! Święta święta hej ho!
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3232
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38801
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3232
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38801
Składniki
Ciasto wyciągamy z glinianego naczynia, dzielimy go na trzy lub cztery równe kawałki.
Bierzemy jedną część. Wałkujemy i wykładamy na papier. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
Tak postępujemy ze wszystkimi kawałkami. Gdy ostygną, każdy smarujemy powidłami i sklejamy. Ja w zeszłym roku smarowałam dżemem porzeczkowym. Na koniec szykujemy polewę czekoladową, czyli w kąpieli wodnej rozpuszczamy tabliczki czekolady. Dodajemy 100 ml śmietany kremówki. Mieszamy. Polewamy nasz piernik.
Po wystygnięciu czekolady ciasto jest gotowe do spożycia. Jest pyszne, aromatyczne, miękkie i rozpływa się w ustach.