Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwa to wyjątkowy smakołyk przez wiele osób uważany za ekskluzywny. Jej smak kojarzy się z orientem, ale wiele rodzajów chałwy z łatwością znajdziemy w sklepach. Najlepszym pomysłem jest oczywiście przygotowanie jej własnoręcznie. Domowa chałwa sezamowa jest niezwykle prosta do zrobienia, a efekt zachwyca.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37010
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9206
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37010
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9206
Składniki
Rozgrzej patelnię. Na małym ogniu upraż ziarna sezamu - pamiętaj, aby często je mieszać, by zbytnio się nie zarumieniły.
Następnie przesyp je do średnich rozmiarów miski, odstaw do ostudzenia.
Zmiksuj ziarna sezamu na proszek.
Dodaj miód i cukier wanilinowy, dokładnie wymieszaj.
Jeśli chcesz, obsyp na wierzchu pistacjami.
Uformuj masę w wałek, owiń folią. Wstaw do lodówki na około 5-6 godzin.