Do góry

Desery Przepis na:

Domowa czekolada

Domowa czekolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 360 Ocena: 3881

Dodano:

Odsłon: 16013

Przepis jest dość stary i pamięta czasy, kiedy to w sklepach nie można było dostać normalnej tabliczki czekolady. Warto wypróbować ten przepis bo jest naprawdę pyszny. Uwierzcie mi, jeśli raz ją przygotujecie to zagości w Waszym stałym menu ;)

Składniki

  • kostka margaryny
  • pół szklanki mleka
  • 2 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • opakowanie mleka w proszku (500 g)
  • kwadratowe wafle
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę wraz z kakao, cukrem i mlekiem podgrzewamy do rozpuszczenia się margaryny i doprowadzamy do wrzenia. Taką masę pozostawiamy do wystudzenia. Gdy jest ona zimna dodajemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy na gładką masę.

  2. Prostokątną blachę wykładamy folą spożywczą i na dnie układamy jedną warstwę wafli (wafle docinamy do wielkości naszej formy). Na wafle wykładamy czekoladową masę, którą następnie przykrywamy warstwą wafli. Dociskamy i wkładamy do zimnego miejsca.

    Podajemy pokrojone na małe kwadraciki.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 28 sierpnia 2017 Myślę,że bakalie (rodzynki,orzechy itp.)można dodać?
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 sierpnia 2017 Kolejne smaczne ciacho na lekturze :)
Chyba czytasz już kolejny raz ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń