Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa czekolada - wspomnienie mojego dzieciństwa:) Wzbogacona o rodzynki i żurawinę:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94122
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94122
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
Rodzynki i żurawiną zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy do czasu aż masło i cukier się rozpuszczą. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesiane mleko w proszku /polecam mleko w proszku w niebieskiej foliowej torebce/ i kakao. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odsączone rodzynki i żurawinę i ponownie mieszamy. Przekładamy na salaterkę lub talerz i odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia i stężenia.