Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa czekolada - wspomnienie mojego dzieciństwa:) Wzbogacona o rodzynki i żurawinę:)
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 366
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5586
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 261
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 366
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5586
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 261
Składniki
Rodzynki i żurawiną zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy do czasu aż masło i cukier się rozpuszczą. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesiane mleko w proszku /polecam mleko w proszku w niebieskiej foliowej torebce/ i kakao. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odsączone rodzynki i żurawinę i ponownie mieszamy. Przekładamy na salaterkę lub talerz i odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia i stężenia.