Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa czekolada - wspomnienie mojego dzieciństwa:) Wzbogacona o rodzynki i żurawinę:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112959
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 300
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 636
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 520
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112959
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 300
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 636
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 520
Składniki
Rodzynki i żurawiną zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy do czasu aż masło i cukier się rozpuszczą. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesiane mleko w proszku /polecam mleko w proszku w niebieskiej foliowej torebce/ i kakao. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odsączone rodzynki i żurawinę i ponownie mieszamy. Przekładamy na salaterkę lub talerz i odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia i stężenia.