Do góry

Desery Przepis na:

Domowa czekolada z żurawiną i rodzynkami

Domowa czekolada z żurawiną i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 3730

Dodano:

Odsłon: 435

Domowa czekolada - wspomnienie mojego dzieciństwa:) Wzbogacona o rodzynki i żurawinę:)

Składniki

  • masło 125 dag
  • woda 100 ml
  • cukier 10 dag
  • mleko w proszku /w niebieskiej torebce/ 2,5 szklanki
  • kakao 3 łyżki
  • rodzynki 1 garść
  • żurawina suszona 1 garść
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rodzynki i żurawiną zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy do czasu aż masło i cukier się rozpuszczą. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesiane mleko w proszku /polecam mleko w proszku w niebieskiej foliowej torebce/ i kakao. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odsączone rodzynki i żurawinę i ponownie mieszamy. Przekładamy na salaterkę lub talerz i odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia i stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń