Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie kokosowe ciasta, domowe bounty to propozycja idealna dla was. Łączy w sobie lekki biszkopt, polewę czekoladową oraz egzotyczną nutkę kokosa. Idealna propozycja do popołudniowej kawy.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3638
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3638
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Składniki
Masło, cukier, śmietanę i cukier waniliowy zagotuj (masło musi się rozpuścić). Wystudź.
Do masy dodaj jajka i żółtka i zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek oraz aromat kokosowy, a następnie wymieszaj szpatułką, aż wszystko się ze sobą połączy.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ciasto wystudź i pokrój na prostokąty. Każdy z nich zanurz w roztopionej czekoladzie, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.