Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co kupować ? Jak bombony z bombonierki można zrobić samemu łatwo i smacznie.;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Czekoladę połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć dwa razy. (można w zwykłej formie po kostkach lodu).
Odkładamy do miseczki ok. 70g czekolady i dodajemy do niej na oko mleka w tubce, likier/ syrop bądź aromat ( uważając by masa nie była za rzadka) jeżeli chcecie możecie dodać wiórek kokosowych. Ja osobiście nie dodałam bo wolę gładkie płynne masy w czekoladkach. Tak przygotowaną masę nakładamy do foremek. Całość zalewamy resztą czekolady i odstawiamy na około godzinę do lodówki. SMACZNEGO!