Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówki to pyszny smakołyk z czasów dzieciństwa. Wiele osób je wciąż uwielbia. A Wy?
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1846
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8406
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254002
Polecam.
Odsłon: 1503
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1846
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8406
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254002
Polecam.
Odsłon: 1503
Składniki
Masło wkładamy do dużego garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy. mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodajemy kremówkę i cukier waniliowy. Dalej podgrzewamy, mieszając, aż powstanie gęsta masa. Gdy kropla masy wylana na talerzyk będzie zastygać, to znaczy, że masa jest gotowa. Masę zdejmujemy z ognia, aby nieco przestygła od czasu do czasu mieszając. Następnie wylewamy ją na wysmarowaną masłem foremkę. Gdy masa zastygnie, kroimy ją zanurzonym w zimnej wodzie nożem i przechowujemy w lodówce.