Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówki to pyszny smakołyk z czasów dzieciństwa. Wiele osób je wciąż uwielbia. A Wy?
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 22
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 477
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 965
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 234
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 22
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 477
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 965
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 234
Składniki
Masło wkładamy do dużego garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy. mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodajemy kremówkę i cukier waniliowy. Dalej podgrzewamy, mieszając, aż powstanie gęsta masa. Gdy kropla masy wylana na talerzyk będzie zastygać, to znaczy, że masa jest gotowa. Masę zdejmujemy z ognia, aby nieco przestygła od czasu do czasu mieszając. Następnie wylewamy ją na wysmarowaną masłem foremkę. Gdy masa zastygnie, kroimy ją zanurzonym w zimnej wodzie nożem i przechowujemy w lodówce.