Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówki to pyszny smakołyk z czasów dzieciństwa. Wiele osób je wciąż uwielbia. A Wy?
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 175
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 942
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 675
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 175
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 942
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 675
Składniki
Masło wkładamy do dużego garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy. mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodajemy kremówkę i cukier waniliowy. Dalej podgrzewamy, mieszając, aż powstanie gęsta masa. Gdy kropla masy wylana na talerzyk będzie zastygać, to znaczy, że masa jest gotowa. Masę zdejmujemy z ognia, aby nieco przestygła od czasu do czasu mieszając. Następnie wylewamy ją na wysmarowaną masłem foremkę. Gdy masa zastygnie, kroimy ją zanurzonym w zimnej wodzie nożem i przechowujemy w lodówce.