Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy domowe krówki są trudne w przygotowaniu? Okazuje się, że nie. Choć z początku cały proces może wydawać się skomplikowany, to bardzo szybko przekonasz się, jak samodzielnie można zrobić te pyszne cukierki. Są kremowe, lekko kruszące się, rozpływające w ustach – takie, jak powinny wyglądać prawdziwe krówki. Z powodzeniem możesz dodać do nich ulubionych ekstraktów smakowych i nadać im nowego aromatu według twojego gustu.
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2120
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 936
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 12
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 27
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 18
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2120
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 936
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 12
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 27
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 18
Składniki
Średni rondel natrzyj masłem – zarówno dno, jak i ścianki do samej góry. Połącz w nim cukier i sól. Dodaj mleko i wymieszaj całość drewnianą łyżką.
Garnek postaw na średnim ogniu i ciągle mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj całość przez ok. 15 minut.
Zmniejsz ogień do małego i kontynuuj gotowanie przez ok. 30 minut.
Zdejmij garnek z ognia, dodaj masło i wanilię, ale nie mieszaj. Ostudź całość do temperatury pokojowej przez ok. 30 minut, a następnie ubij całość drewnianą łyżką aż mieszanka zacznie tracić swój połysk.
Formę do pieczenia o wymiarach 20x20 cm wyłóż papierem pergaminowym. Rozprowadź mieszankę i pozostaw na całą noc do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Pokrój blat na cukierki.
Domowe krówki przechowuj w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni. Cukierki możesz też zamrozić na okres do 3 miesięcy lub schować do lodówki i zużyć w ciągu 3 tygodni.