Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe lody czekoladowe w rożkach"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
50 g czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do wystygnięcia. Pozostałe 50 g czekolady posiekaj na małe kawałki.
Mleko przelej do miski, dodaj przesiane kakao i wymieszaj. Kolejno dodawaj chłodną, ale jeszcze płynną czekoladę. Starannie wymieszaj na jednolitą masę.
Osobno ubij śmietanę na sztywno. Dodaj do miski z mlekiem skondensowanym. Delikatnie, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki, wymieszaj. Na końcu dodaj kawałki czekolady.
Gotową masę przełóż do formy keksowej wyłożonej folią spożywczą. Po wierzchu posyp pokruszonymi orzechami. Przykryj z góry folią i wstaw do zamrażalnika na noc lub przynajmniej na 5-6 godzin.Źródło: Olivia