Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe lody czekoladowe w rożkach"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1105
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1105
Składniki
50 g czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do wystygnięcia. Pozostałe 50 g czekolady posiekaj na małe kawałki.
Mleko przelej do miski, dodaj przesiane kakao i wymieszaj. Kolejno dodawaj chłodną, ale jeszcze płynną czekoladę. Starannie wymieszaj na jednolitą masę.
Osobno ubij śmietanę na sztywno. Dodaj do miski z mlekiem skondensowanym. Delikatnie, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki, wymieszaj. Na końcu dodaj kawałki czekolady.
Gotową masę przełóż do formy keksowej wyłożonej folią spożywczą. Po wierzchu posyp pokruszonymi orzechami. Przykryj z góry folią i wstaw do zamrażalnika na noc lub przynajmniej na 5-6 godzin.Źródło: Olivia