Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie lody z maszynki są fajne bo ja osobiście nie lubię takich mocno zmrożonych ale jeśli Wy nie lubicie takich to po zakręceniu lodów możecie miskę wstawić jeszcze na jakieś 30 minut do zamrażarki. A teraz zerknijcie na przepis, może Was zainspiruje i zrobicie swoje wariacje lodowe.
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 316
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4786
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2513
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 63
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 316
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4786
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2513
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 63
Składniki
Jagody, cukier puder i glukozę oraz jogurt zblendować w blenderze. Zimną śmietanę ubić i dodać do masy jagodowej. Delikatnie wymieszać.
Przygotować maszynkę do lodów( wcześniej wstawić miskę do zamrażarki na około 24 godziny ), włączyć ją i przez specjalny otwór wlewać masę na lody. Kręcić lody 30 minut a potem można jeszcze miskę z gotowymi lodami wstawić dodatkowo na 20 minut. Ja lubię takie od razu z maszynki, więc od razu można nakładać do miseczek i zajadać.