Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie za kawą to ja średnio przepadam, chociaż moja pani doktor zachęcała mnie do picia trzech filiżanek dziennie. No nie wchodzi mi i już. Czasami wypiję jakoś tam latte czy irish, ale to dla towarzystwa. Co innego z lodami. Te od razu pokochałem za słodko-gorzki smak. Przepis bez zbędnych komplikacji typu maszynka do lodów (miałem oddałem), więc przepis dla każdego. Gorąco zachęcam do wypróbowania Arek Gie
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258473
Składniki
Do miski wsypujemy kawę i cukier, wlewamy zimną śmietankę i miksujemy na wolnych obrotach do momentu rozpuszczenia kawy. Nawet jeśli całkiem się nie rozpuści, nie przejmujcie się tym, reszta rozetrze się na maksymalnych obrotach. Następnie włączamy maksymalne obroty, stopniowo dodając cukier. Gdy masa będzie gęsta, przekładamy ją do pojemnika, np. po lodach, który umieszczamy w zamrażarce. Na drugi dzień można delektować się lodami.