Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie za kawą to ja średnio przepadam, chociaż moja pani doktor zachęcała mnie do picia trzech filiżanek dziennie. No nie wchodzi mi i już. Czasami wypiję jakoś tam latte czy irish, ale to dla towarzystwa. Co innego z lodami. Te od razu pokochałem za słodko-gorzki smak. Przepis bez zbędnych komplikacji typu maszynka do lodów (miałem oddałem), więc przepis dla każdego. Gorąco zachęcam do wypróbowania Arek Gie
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Do miski wsypujemy kawę i cukier, wlewamy zimną śmietankę i miksujemy na wolnych obrotach do momentu rozpuszczenia kawy. Nawet jeśli całkiem się nie rozpuści, nie przejmujcie się tym, reszta rozetrze się na maksymalnych obrotach. Następnie włączamy maksymalne obroty, stopniowo dodając cukier. Gdy masa będzie gęsta, przekładamy ją do pojemnika, np. po lodach, który umieszczamy w zamrażarce. Na drugi dzień można delektować się lodami.