Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie za kawą to ja średnio przepadam, chociaż moja pani doktor zachęcała mnie do picia trzech filiżanek dziennie. No nie wchodzi mi i już. Czasami wypiję jakoś tam latte czy irish, ale to dla towarzystwa. Co innego z lodami. Te od razu pokochałem za słodko-gorzki smak. Przepis bez zbędnych komplikacji typu maszynka do lodów (miałem oddałem), więc przepis dla każdego. Gorąco zachęcam do wypróbowania Arek Gie
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4062
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34241
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1785
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113667
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4062
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34241
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1785
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113667
Składniki
Do miski wsypujemy kawę i cukier, wlewamy zimną śmietankę i miksujemy na wolnych obrotach do momentu rozpuszczenia kawy. Nawet jeśli całkiem się nie rozpuści, nie przejmujcie się tym, reszta rozetrze się na maksymalnych obrotach. Następnie włączamy maksymalne obroty, stopniowo dodając cukier. Gdy masa będzie gęsta, przekładamy ją do pojemnika, np. po lodach, który umieszczamy w zamrażarce. Na drugi dzień można delektować się lodami.