Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie za kawą to ja średnio przepadam, chociaż moja pani doktor zachęcała mnie do picia trzech filiżanek dziennie. No nie wchodzi mi i już. Czasami wypiję jakoś tam latte czy irish, ale to dla towarzystwa. Co innego z lodami. Te od razu pokochałem za słodko-gorzki smak. Przepis bez zbędnych komplikacji typu maszynka do lodów (miałem oddałem), więc przepis dla każdego. Gorąco zachęcam do wypróbowania Arek Gie
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6539
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1220
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 55
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2378
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6539
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1220
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 55
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2378
Składniki
Do miski wsypujemy kawę i cukier, wlewamy zimną śmietankę i miksujemy na wolnych obrotach do momentu rozpuszczenia kawy. Nawet jeśli całkiem się nie rozpuści, nie przejmujcie się tym, reszta rozetrze się na maksymalnych obrotach. Następnie włączamy maksymalne obroty, stopniowo dodając cukier. Gdy masa będzie gęsta, przekładamy ją do pojemnika, np. po lodach, który umieszczamy w zamrażarce. Na drugi dzień można delektować się lodami.