Do góry

Desery Przepis na:

Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe

Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4735

Dodano:

Odsłon: 3170

Tym razem lody kokosowe, straciatella i jeżynowe :) Dla mnie idealne!

Składniki

  • 400 ml śmietany kremówki
  • 5 białek
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 50 g wiórek kokosowych
  • pół szklanki jeżyn
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka parzymy we wrzątku. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę z 4 łyżkami cukru pudru. Odstawiamy. Ubijamy śmietanę z pozostałym cukrem. Do białek porcjami dodajemy bitą śmietanę. Delikatnie mieszamy, uważając, aby masa nie opadła.

  2. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy startą czekoladę, do drugiej wiórki kokosowe, do trzeciej przetarte jeżyny. Dokładnie mieszamy. Masy przekładamy do osobnych plastikowych pojemników i wstawiamy do zamrażarki na całą noc. Następnego dnia możemy zajadać. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka40 13 listopada 2013 troszkę nie sezon na lody, ale wyglądają bardzo smacznie. Zabieram do książki i czekam na lato:) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń