Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem lody kokosowe, straciatella i jeżynowe :) Dla mnie idealne!
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3018
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 316
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 626
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 860
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 780
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3018
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 316
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 626
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 860
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 780
Składniki
Jajka parzymy we wrzątku. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę z 4 łyżkami cukru pudru. Odstawiamy. Ubijamy śmietanę z pozostałym cukrem. Do białek porcjami dodajemy bitą śmietanę. Delikatnie mieszamy, uważając, aby masa nie opadła.
Masę dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy startą czekoladę, do drugiej wiórki kokosowe, do trzeciej przetarte jeżyny. Dokładnie mieszamy. Masy przekładamy do osobnych plastikowych pojemników i wstawiamy do zamrażarki na całą noc. Następnego dnia możemy zajadać. Smacznego :)