Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe co nieco :) Cieszą oko zarówno dzieci jak i dorosłych ;D nadzienie można zrobić wg. swoich ulubionych smaków. U mnie nadzienie malinowe takie jak najbardziej lubi moja córka :))
Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać białą czekoladę - mieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do wystudzenia, gdy osiągnie pokojową temperaturę wstawić do lodówki
Maliny gotować na małym ogniu aby się całkowicie rozpadły.
Przecisnąć przez sitko mus aby pozbyć się pestek
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka dokładnie smarować foremki rozpuszczoną czekoladą. Wstawić na około 15min. do zamrażalnika
Po tym czasie wyciągnąć i ponownie posmarować. Brzegi czekoladek powinny mieć ok. 1,5-2mm grubości, by czekoladki nie popękały podczas wyjmowania.
Do masy z czekolady gdy zgęstnieje dodać mus malinowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Napełniać czekoladowe foremki do około 3/4 wysokości.
Pozostała czekolada z pewnością już zastygła więc należy ją delikatnie podgrzać.
Na koniec nakładamy rozpuszczoną czekoladę na wierzch. Odstawiamy do lodówki na około 2 godz.
Po tym czasie delikatnie wyjmujemy z foremek.
Takie małe a cieszy ;)
Smacznego:))
Przepyszne praliny z deliktną galaretką w środku.
Odsłon: 2534
Pyszne pralinki o smaku dobrze znanych Kasztanków ;) Dla Małych i Dużych Łasu...
Odsłon: 4169
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 143
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2898
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 18
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 66
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 51
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 143
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2898
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 18
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 66
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 51
Składniki
Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać białą czekoladę - mieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do wystudzenia, gdy osiągnie pokojową temperaturę wstawić do lodówki
Maliny gotować na małym ogniu aby się całkowicie rozpadły. Przecisnąć przez sitko mus aby pozbyć się pestek
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka dokładnie smarować foremki rozpuszczoną czekoladą. Wstawić na około 15min. do zamrażalnika Po tym czasie wyciągnąć i ponownie posmarować. Brzegi czekoladek powinny mieć ok. 1,5-2mm grubości, by czekoladki nie popękały podczas wyjmowania.
Do masy z czekolady gdy zgęstnieje dodać mus malinowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełniać czekoladowe foremki do około 3/4 wysokości. Pozostała czekolada z pewnością już zastygła więc należy ją delikatnie podgrzać. Na koniec nakładamy rozpuszczoną czekoladę na wierzch. Odstawiamy do lodówki na około 2 godz.
Po tym czasie delikatnie wyjmujemy z foremek. Takie małe a cieszy ;) Smacznego:))
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Desery
Pomarańczowo-czekoladowy deser
Desery
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 18
Ciastka z truskawkowym zefirem
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 18