Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe co nieco :) Cieszą oko zarówno dzieci jak i dorosłych ;D nadzienie można zrobić wg. swoich ulubionych smaków. U mnie nadzienie malinowe takie jak najbardziej lubi moja córka :))
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2971
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 291
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 544
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 801
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 725
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2971
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 291
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 544
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 801
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 725
Składniki
Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać białą czekoladę - mieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do wystudzenia, gdy osiągnie pokojową temperaturę wstawić do lodówki
Maliny gotować na małym ogniu aby się całkowicie rozpadły. Przecisnąć przez sitko mus aby pozbyć się pestek
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka dokładnie smarować foremki rozpuszczoną czekoladą. Wstawić na około 15min. do zamrażalnika Po tym czasie wyciągnąć i ponownie posmarować. Brzegi czekoladek powinny mieć ok. 1,5-2mm grubości, by czekoladki nie popękały podczas wyjmowania.
Do masy z czekolady gdy zgęstnieje dodać mus malinowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełniać czekoladowe foremki do około 3/4 wysokości. Pozostała czekolada z pewnością już zastygła więc należy ją delikatnie podgrzać. Na koniec nakładamy rozpuszczoną czekoladę na wierzch. Odstawiamy do lodówki na około 2 godz.
Po tym czasie delikatnie wyjmujemy z foremek. Takie małe a cieszy ;) Smacznego:))