Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie domowe wafelki do popołudniowej kawusi, szybkie, proste w wykonaniu :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4593
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7051
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4593
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7051
Składniki
Składniki na polewę czekoladową: masło 10 dag cukier puder 0,5 szklanki mleko 1 łyżka mąka ziemniaczana 1 łyżeczka kakao 2 łyżki Wykonanie polewy: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Ja polewę zrobiłam wcześniej do polania strucli i pozostałą wlałam do słoiczka. I dziś użyłam jej do posmarowania wafla.
Kładziemy okrągłego wafla.
Smarujemy wafla polewą czekoladową, posmarowanego wafla przykrywamy drugim waflem, równomiernie dociskamy i kroimy nożem na mniejsze wafelki.
Smacznego :)