Do góry

Desery Przepis na:

Domowe wafle:

Domowe wafle:

Autor:

Przepisów i artykułów: 456 Ocena: 4224

Dodano:

Odsłon: 16989

W naszym domu muszą być obowiązkowo , bo to jedyny przysmak najmłodszych.

Składniki

  • 1 opakowanie dużych wafli (400 g)
  • 300 g masła (nie margaryny)
  • 1,5 szklanki kwaśnej śmietany (18%)
  • 1 szklanka cukru
  • 2 galaretki (o ulubionym smaku)
  • 2 łyżki kakao
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowe wafle:

Przygotowanie

  1. Na wolnym ogniu roztopić masło z cukrem i śmietaną. Chwilę smażyć.
    Zestawić z ognia, wsypać "suche" galaretki i mieszać do rozpuszczenia.
    Dodać kakao . Jeszcze chwilę całość mieszać lub zmiksować.
    Kiedy masa zacznie gęstnieć- smarować wafle, mocno dociskając .
    Owinąć folią lub papierem do pieczenia i obciążyć deską na kilka godzin.
    Kroić dopiero na następny dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń