Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i mleka w proszku. Prosty deser, który przygotujemy bez udziału piekarnika. Są tak dobre, że nie zostają po nich nawet okruszki.
szklanka 250 ml
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4264
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416893
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4264
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416893
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier i margarynę. Składniki podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż wszystko się rozpuści.
Do gorącego mleka z margaryną i cukrem dodaj galaretkę w proszku. Składniki mieszaj do rozpuszczenia. Masę odstaw do przestudzenia na około 10 minut.
Po tym czasie do masy dodaj mleko w proszku. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Ciepłą masą przekładaj wafle, następnie zawiń je w folie i połóż na nich obciążenie np. deskę lub książkę z przepisami. Po kilku godzinach wafle będą gotowe do krojenia i serwowania. Smacznego!