Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żelki – bez białego cukru, azotynów, azotanów, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. W smaku są delikatne i „rozwijają” się dopiero po chwili, za to można dobrze wyczuć, jakiego żelka się je, a nie tylko charakterystyczny słodko-kwaśny chemiczny smak.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1320
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1306
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1320
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1306
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Składniki
Żelki te w smaku są delikatne i „rozwijają” się dopiero po chwili, za to można dobrze wyczuć, jakiego żelka się je, a nie tylko charakterystyczny słodko-kwaśny chemiczny smak. Herbatę zalewamy wrzątkiem i parzymy ok. 10-15 minut tak, aby nabrała mocnego koloru, słodzimy ksylitolem i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do wystygnięcia
Do małego rondelka wsypujemy żelatynę i zalewamy zimną herbatą. Gdy żelatyna spęcznieje, powoli zagotowujemy do całkowitego rozpuszczenia.
Płyn przelewamy do foremek do żelków lub do pojemniczków na lód. Zostawiamy do stężenia. Niedługo wrzucę inne rodzaje żelków na różnych domowych wynalazkach :)