Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żelki – bez białego cukru, azotynów, azotanów, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. W smaku są delikatne i „rozwijają” się dopiero po chwili, za to można dobrze wyczuć, jakiego żelka się je, a nie tylko charakterystyczny słodko-kwaśny chemiczny smak.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Żelki te w smaku są delikatne i „rozwijają” się dopiero po chwili, za to można dobrze wyczuć, jakiego żelka się je, a nie tylko charakterystyczny słodko-kwaśny chemiczny smak. Herbatę zalewamy wrzątkiem i parzymy ok. 10-15 minut tak, aby nabrała mocnego koloru, słodzimy ksylitolem i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do wystygnięcia
Do małego rondelka wsypujemy żelatynę i zalewamy zimną herbatą. Gdy żelatyna spęcznieje, powoli zagotowujemy do całkowitego rozpuszczenia.
Płyn przelewamy do foremek do żelków lub do pojemniczków na lód. Zostawiamy do stężenia. Niedługo wrzucę inne rodzaje żelków na różnych domowych wynalazkach :)