Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowej roboty lody"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11474
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7834
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155027
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1090
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11474
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7834
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155027
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1090
Składniki
Trzy żółtka utrzyj w kąpieli wodnej z 3 łyżkami cukru i kakao. Ostudź, ucierając. Trzy białka ubij. Połącz z masą żółtkową. Wsyp pół startej czekolady, wymieszaj. Krem włóż do wysokiego, podłużnego naczynia (np. keksówki). Włóż do zamrażalnika na 40 min.
Śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru, dodaj maliny (lub inne pokrojone owoce). Rozsmaruj na masie czekoladowej. Mroź 40 min.
Orzechy rozdrobnij, upraż na patelni. Pozostałe żółtka utrzyj w kąpieli wodnej z resztą cukru i kawą. Ostudź. Resztę białek ubij, połącz z żółtkami i orzechami. Wyłóż na masę śmietankową. Posyp resztą czekolady, zamroź.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie