Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w żurawinie. Po 24. miesiącu"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1177
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 166
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1177
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 166
Składniki
Umyte filety posyp ziołami, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki na kilkanaście minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 170oC, zawiń filety w folię aluminiową i piecz przez 30 minut. Umyj żurawinę i ją osusz. Owoce wrzuć na nie- wielką patelnię, dodaj cukier do smaku, cynamon i wodę.
Duś całość przez kilka minut pod przykryciem (owoce możesz rozgnieść łyżką). Przetrzyj żurawinę przez sitko o drobnych oczkach. Aby zagęścić sos, dodaj do niego masło i mąkę. Polaną nim rybę udekoruj natką.Źródło: Mam dziecko