Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym to idealna propozycja do szklanki mleka.
Dżem;
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Dynię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Na patelnię wrzucamy masło, cukier, jabłka i dynię. Dusimy na małym ogniu aż jabłka się lekko rozpadną, około 30 minut. Studzimy.
Ciasto;
Do mleka dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto i dżem dzielimy na dwie części.
Wałkujemy ciasto, smarujemy dżemem, zwijamy w rulon. Kroimy plastry około 2 cm.
Wykładamy na blaszkę.
To samo robimy z drugim ciastem.
Posypujemy cynamonem.
Pieczemy 35-40 mimut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5165
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24010
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 19
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 51
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5165
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24010
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 19
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 51
Składniki
Dżem; Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Dynię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Na patelnię wrzucamy masło, cukier, jabłka i dynię. Dusimy na małym ogniu aż jabłka się lekko rozpadną, około 30 minut. Studzimy.
Ciasto; Do mleka dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto i dżem dzielimy na dwie części. Wałkujemy ciasto, smarujemy dżemem, zwijamy w rulon. Kroimy plastry około 2 cm. Wykładamy na blaszkę. To samo robimy z drugim ciastem. Posypujemy cynamonem. Pieczemy 35-40 mimut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Chleb słonecznikowy
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 2497
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 2279