Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chętnych na te bułeczki, nigdy nie zabraknie!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Składniki
Rozrobić rozczyn drożdżowy z drożdży, cukru, mąki oraz mleka, następnie pozostawić do wyrośnięcia na ok 10 minut. Po tym czasie dodać jajka, mąkę, cukier, cukier waniliowy, mleko wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać cieple masło. Gdy ciasto odchodzi od ręki to jest wyrobione idealnie. Pozostawić w ciepłym miejscu, aby podwoiło swoją objętość.
Rozwałkować ciasto na stolnicy na grubość 1,5 cm nałożyć masę, ciasto zwinąć w rulon i pokroić na kawałki o długości 5 cm na środku dociskając łyżką. Bułki ułożyć na blaszce i górę posmarować roztrzepanym jakiem lub mlekiem. Piec w 190 stopniach przez ok 30min. Smacznego